Általános Információk 

az illóolajakról

A természetben az esszenciális olajok, a növények belsejében - gyökerekben, magokban, virágokban, levelekben, gyantában, kéregben, és a növény rétegeiben találhatóak meg, melyek terápiás jelleggel felhasználhatóak. Míg az illóolajjal főként csak hangulat-, és illatjavítók, valamint nagyobb mennyiség szükséges ugyanolyan hatás eléréséhez.

Ezek a koncentrált, rendkívül erős kémiai vegyületek, melyeket lepárlással, gőzdesztillációval vagy hideg-sajtolással vonnak ki.

Az esszenciális olajok segítik a növény alkalmazkodását az állandóan változó környezethez, védik a veszélyekkel szemben és jótékony tulajdonságokkal ruházzák fel őket. A növények aromatikus összetevői azonban akkor válnak igazán eredményes eszközzé a család jóllétének fenntartásában, amikor lepárlás után megmutatják valódi tisztaságukat, erejüket és hatékonyságukat.

Illóolajok minőségi besorolása:

"A" fokozat- Terápiás (Tiszta). Ezeket természetes környezetükben termesztett növényekből nyerik. A doTERRA ilyen fajta növényeket használ, melyek bizonyos specifikus földrajzi területeken termesztettek (pl. a tömjént, mely a Boswellia fajok egzotikus fájának - gyantájából kerül kivonásra csak Afrikában vagy a Közel-Keleten nő). Ezért a doTERRA illóolajai ebbe a kategóriába tartoznak.

"B" fokozat - Étkezési. Ezek étkezési minőségi osztályú olajok és (jelentős mértékben) tartalmaznak szintetikus anyagokat, de természetes illóolajat is. Ezek tartalmazhatnak műtrágyákat, rovarirtó szereket, kémiai kiterjesztéseket vagy keverékolajokat.

"C" fokozat - Szintetikus. Ezeket a laboratóriumokban állítják elő, és legfeljebb 5-10% természetes olajt tartalmaznak. Ezeket parfümökben, mosószerekben stb. használják. Az üzletekben található olajok ebbe a kategóriába tartoznak.